Suojaa silmäsi golfkentällä


Kesä ja kirkkaan päivät lähestyvät vauhdilla ja golfarin tulisikin miettiä miten parhaiten suojata omat kallisarvoiset silmänsä. Useillä optikkoliikkeillä on nyt tarjouksia aurinkolaseista joten on hyvä aika tehdä hieman vertailua.

Olen käynyt silmien laserleikkauksessa muutama vuosi sitten ja sen jälkeen aurinkolasien käyttö on jäänyt (hyväksi) tavaksi, sillä uv-säteily läpäisee myös pilviverhon.

Käytän golfatessa lippistä, joten lasien tulisi olla malliltaan sellaiset että ne sopivat lippiksen alle. Lisäksi niiden tulisi tietysti pysyä päässä kovassakin swingissä!

Linssien väri

Linssejä on nykyään saatavilla montaa eri väriä, ja golfiin varmasti suosituin väri on ruskea, sillä se parantaa kontrastia. Se suojaa kuitenkin yhtä hyvin häikäisyltä kuin tummemmatkin lasit.

Polarisoidut vai ei?

Tästä taitaa myös olla näkymyseroja ja varmasti tämäkin on henkilökohtainen mieltymys, mutta minusta polarisoidut lasit ovat paremmat golfiin ja muutenkin aurinkolaseissa erittäin hyvä ominaisuus.Polarisoinnilla saadaan vähennettyä heijastuksia esimerkiksi vedestä tai tien pinnasta.

Mikä muoto

Monet golfarit suosivat sporttisia aurinkolaseja, ne pysyvät hyvin päässä ja ovat hyvin muotoillut. Muutamilla LPGA pelaajilla on turnauksissa näkynyt hieman muodikkaampia laseja, pilottityyppisiä, peililaseja jne.

Soveltuvuus omaan käyttöön tärkein ominaisuus

Olkoon linssien väri, muoto tai "muodikkuusaste" mikä tahansa, tärkein ominaisuus on soveltuvuus itselle. Lasien tulee sopia päähän ja monesti onkin helpointa osaa lasit optikkoliikkeestä, jossa lasit saa helposti säädettyä omaan päähän sopiviksi.


Itse löysin sopivat lasit Instrusta, ja olikin yllättävän hankalaa löytää lasit, jotka sopivat lippiksen alle! No lopulta yhdet löytyivät ja ne lähtivät mukaan!

Aurinkoisia päiviä odotellessa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Golf: Aloittelijan opas, osa 2

Kenttätestissä Vuosaari Golf

Housut - hame - lippis? Golf ja vaatteet!