Kenttätestissä Vuosaari Golf

Ensimmäiseen Mimmien epäviralliseen kenttätestiin pääsi Vuosaari Golf!
Vuosaari Golf on ollut mielenkiintoisten kenttien listalla minulla jo viime kaudesta ja nyt viimein pääsin sitä pelaamaan.
Otin mieheni seuraksi ja saimme peliliput edullisesti, sillä olemme Ringside Golfin jäseniä ja pelaaminen maksoi 30€/hlö.

Vuosaari Golf sijaitsee siis Helsingissä meren äärellä ja vieressä on teollisuusaluetta, mm. Pauligin tehdas, josta ilmaan tuprahteli mielenkiintoista käryä/"paahtoaromia" joka ei nyt välttämättä se ihanin tuoksu luonnon keskellä ole.
Vuosaari Golf (www.vuosaarigolf.fi) kuvailee omaa kenttäänsä seuraavasti:
Vuosaari Golf on ainutlaatuinen golfkenttä meren äärellä pääkaupungin ytimessä. Avaralle linkstyyppiselle kentälle on ominaista syvät bunkkerit ja väyliä erottavat pitkää heinää kasvavat kummut.

Kutsun Vuosaarta nyt Links-kentäksi, vaikka se ei sitä virallisten määritelmien mukaan varmasti täysin olekaan.
Tapiola Golfin kenttä on vastaavan tyyppinen ja siitä olen pitänyt, joten olen täysin vakuuttunut että Linksit on mun juttu.

Saavuimme kentälle vain hieman ennen lähtöaikaa, sillä kävimme lämmittelemässä jo matkalla Megarangella.
Klubin edessä (tai takana, miten sen nyt tulkitsee) oli vähän parkkipaikkoja ja ajoimme auton rangen parkkipaikalle. Sieltä löytyi onneksi myös kärryjä, sillä omia kärryjä meillä ei ole. Kärryt toimivat poleteilla ja vieressä oli myös pieniä pusseja divottien korjailua varten.

Kävimme ilmoittautumassa caddiemasterilla ja kyselimme hieman kentästä, sillä ensikertalaisia kun olimme. Meille kerrottiin ystävällisesti mistä lähtee 1.väylä ja mainittiin myös yhdestä erikoisemmasta siirtymästä..

Näkymä 10. ja 1. väylän tiiauspaikan takaa terassin edestä

 Ensimmäinen väylä meni vielä ihan siedettävästi omalta kohdalta, mutta sitten toisella väylällä alkoi tapahtua.. Avaus meni hyvin ja keskelle väylää ja matkaa oli sellainen 130m ja ajattelin että lyön hybridillä, koska se yleensä on sellainen 100-120m. No tuli sitten paras lyönti ikinä tuolla mailalla, sillä pallo lensi viheriölle, rullasi sen yli, takana olevan jalkakäytävän yli ja sen takana olevan autotien yli ja päätyi kivetyksen viereen! En edes miettinyt mistä olisin voinut jatkaa vaan olin ihan hämilläni ja totesin että paras lopettaa tämä väylä tähän..
Nolotti niin että en itse hakenyt palloa, vaan miehen piti se hakea.. :)



No mies teki tuolla väylällä golf-uransa ensimmäisen birdien, joten keskiarvo meidän perheellä ihan ok!

Sitten pääsemme siihen mielenkiintoiseen siirtymään. Eli väylältä 2 siirrytään ensin alikulkusillan kautta ja hiekkatietä pitkin ylämäkeen ja sitten kaupungin kävelytietä pitkin noin 400-500m 3. väylän avaukseen.
Ja ei siinä mitään, mutta tämä suurin piirtein sama siirtymä tehdään kierroksen aikaan 4 kertaa!
2.  ->  3.
8.  ->  9.
10. -> 11.
15. -> 16.
Kentän suunnittelu siis ei näiltä osin ole kovin onnistunut ja se vaikuttaa myös kierroksen ihanneaikaan, joka on melkein 4,5h !


Siirtymä 2. väylältä 3.väylälle



Jotain sorsia 3.väylällä :) Niillä oli myös poikaset lammessa uiskentelemassa, mutta huomasin sen vasta kuvan oton jälkeen.






  Haastetta..


 Haastavia lähestymisiä riitti ja bunkkereita oli reilusti. Tällä todella sakotetaan jos et pysy väylällä, on karheikkoa (joka oli vielä toki matalaa) sekä korkeareunaisia bunkkereita, joista on hankala päästä pois.


 Kokonaisuutena kierros oli haastava, ja toki olisi ollut paljon helpompaa jos omat lyönnit olisivat pysyneet väylällä. Kenttä oli melko pitkä ja Tapiolaan verrattuna ero oli iso. Myöhäinen kevään tulo näkyi greeneillä ja väylillä jonkin verran, enemmän takaysin loppupuolella.
Monella väylällä piti miettiä tarkkaan millä mailalla lyö jotta pallo päätyisi optimaaliseen kohtaan seuraavaa lyöntiä ajatellen.

 


Vieraspelaajana kiinnittää aina huomiota opasteisiin tai niiden puutteisiin. Vuosaaressa on kyllä hyvät opasteet jokaisen väylän kohdalla, mutta opastus eri väylille voisi olla paljon selkeämpää.
Muut pelaajat olivat ystävällisiä, samoin kuin caddiemaster.


Kokonaisarvosana                   7,5      
Vieraspalaajan huomioiminen   8
Kentän sopivuus aloittelijalle    7

-J-



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Golf: Aloittelijan opas, osa 2

Housut - hame - lippis? Golf ja vaatteet!