Golf: Aloittelijan opas, osa 2

Olet päättänyt aloittaa golfin, mitä varusteita tarvitset?

Golf voi olla erittäin kallis harrastus, kohtuullinen tai jopa halpa. Jokainen voi itse päättää miten paljon haluaa panostaa tai missä pihistää.

Alla listattuna tarpeellisia varusteita sekä muutamia, mitkä on vaan niin käteviä, että ne kannattaa hankkia.

Mailat

Varmasti se golfin tärkeimmät varusteet, kärsivällisyyden ja rauhallisuuden lisäksi siis..
Monella golfharrastajalla on se oma merkki, jota haluaa käyttää, mutta harrastuksen alussa ei kannata liikaa fokusoitua merkkiin vaan omiin tarpeisiin ja omaan tilanteeseen.

Mailojen vuokraaminen klubilta jokaiselle pelikerralle on mahdollista, muttei kovin edullista, joten mailojen hankkimiselta tuskin voi välttyä. 



Monet urheiluliikkeet ja tietysti golfin erikoisliikkeet myyvät mailoja, valikoimaan pääsee tutustumaan helposti netissä.
Mailoja voi ostaa uusina yksittäin tai seteissä, settejä on myynnissä täysiä ja puolikkaita.
Puolikkaallakin setillä pääsee hyvin alkuun ja sitä voi sitten täydentää omien tarpeiden mukaan.
Puolikkaassa setissä on yleensä putteri, draiveri tai puu-3 ja sitten pari rautamailaa ja wedgeä. Kokonaiseen settiin tulee sitten lisäksi pari rautamailaa, puumaila ja mahdollisesti myös hybridi.

Jos et halua ostaa uusia mailoja ja sinua kiinnostaisi ehkä säästää hieman rahaa, käytetyt mailat ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Facebookissa on useampikin golf-tarvikkeiden kirpputori, josta voi mailasetin löytää edullisesti. Käytetyissä mailoissa kannattaa kiinnittää huomiota mailojen silmämääräiseen kuntoon ja kysellä lisätietoja paljonko mailoilla on pelattu, missä säilytetty jne. Koska kyseessä on kuluttajien välinen kauppa, ei mitään palautusoikeutta luonnollisesti ole. On siis tärkeää tarkastaa mailojen kunto kaupanteon yhteydessä.
Olen kerran bongannut hyvän mailasetin juurikin FB:stä miehelleni, laadukkaat Callawayn raudat, draiveri ja bägi alle 300€!


Itse ostin XXL:stä edullisen naisten Wilsonin mailasetin, josta saimme myös hyvän tarjoushinnan kun mies osti samalla itselleen oman setin. Taisi hinta olla 180€/setti. Tiedän että tuo setti ei varmasti laadukkain ole, mutta koin sen itselle parhaaksi vaihtoehdoksi, jotta saan harrastuksen helposti käyntiin.
Mailasetissä oli putteri, raudat 6-9, wedget P ja S, hybridi, puu-5 ja puu-3 ja ne ovat putteria lukuunottamatta edelleen käytössä. Valmiin ja edullisen setin ostaminen oli ehdottomasti hyvä tapa aloittaa harrastus.
Driverin ostin kesän lopulla kun Nike ilmoitti lopettavansa mailojen valmistuksen (Kiitos Malenalle kun vinkkasit) ja tilasin netistä Niken Vapor Fly säädettävän driverin -50%!
 

Bägi

Mailat pitäisi sitten jotenkin saada pidettyä järjestyksessä ja kannettua ympäri kenttää sen 6-8km.
Bägejä on erilaisia, kärrybägejä ja kantobägejä nyt ainakin. On vedenkestäviä, extra kevyitä, paljon taskuja omaavia jne. Aloittelijalle varmasti kärrybägi on se paras, se on siis muotoiltu niin että se pysyy paremmin golfkärryn kyydissä kuin kantobägi. Painavan bägin kantaminen ja golfin ekat kierrokset eivät välttämättä ole se paras yhdistelmä, kärryn kanssa kentän kiertäminen on helpompaa ja se antaa mahdollisuuden keskittyä itse golfiin.


Kengät

Golfkentillä maasto on hyvin vaihtelevaa ja golfia pelataan tosiaan säässä kuin säässä, jolloin kenkiin panostaminen kannattaa. Golfkentällä kävelee helposti vajaa 10km varsinkin jos lyönnit menevät reunasta toiseen..
Golfkengät eroavat lenkkareista pohjan kuvioinnin, niiden antaman tuen sekä "sääominaisuuksien" vuoksi. Vedenkestävän kengät ovat must näin keväällä ja syksylläkin, kierros on paljon miellyttävämpi kun jalat pysyvät kuivina. Kenkiä on kanssa useita eri tyyppisiä, ruusukkeilla (pohjassa auttamassa saamaan paremman pidon) ja ilman ruusukkeita, on matalaa ja korkeampaa vartta. Kenkien kohdalla golfliikkeissä sovittelu on järkevintä, itse olen parit kengät onnistuneesti tilannut ebaystä ja olivat edullisuuden lisäksi sopivatkin!



Mailat, bägin ja mahdollisesti kengät kun hankkii, niin alkuun pääsee ihan perusulkoiluvaatteilla, ja golfiin varta vasten suunnitelluista vaatteista kirjoittelemme toisessa postauksessa.

-J-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kenttätestissä Vuosaari Golf

Housut - hame - lippis? Golf ja vaatteet!