Golfkausi avattu!


Eilen oli se päivä kun viimein pääsi avaamaan golfkauden. Tiedä sitten oliko innokkuus seurausta parin viime yön Mastersin katsomisesta vai aurinkoisesta kevätpäivästä, mutta aloin aamupäivällä selvitellä mitkä kentät olisivat auki..
Ajattelin että poikamme voisi tulla myös mukaan testaamaan joululahjaksi saamiaan uusia mailoja, niin vaihtoehdoksi rajautuivat par3 jokamieskentät. Poikamme on menossa kesällä golfleirille, jossa pääsee myös suorittamaan green cardin.

Melko ajantasaisen listan par3-kentistä löytää täältä:
http://kisakalenteri.golf.fi/portal/golf_a-o_valikko/golf_a-o/pay___play_-kentat
Nyt toki moni näistä ei ole avannut vielä, mutta pienellä googlettelulla löytyi lähialueelta sopiva vaihtoehto.

Tytölle saatiin hoitopaikka isovanhemmilta ja sitten vaan suunta Peuramaalle (http://www.peuramaagolf.com/), jonka par3 Pikku-Peura on ollut auki jo jonkin aikaa.

Olemme käyneet Peuramaalla kerran aiemmin, juurikin Malenan ja hänen miehensä kanssa. Silloin pelasimme Porkkala-kentän, joka on melko haastava. Kyseisenä päivänä myös keli oli hieman hyytävä, plusasteita taisi olla 4-5 ja melkoinen tuuli.. Tästä voi päätellä että omat tulokset eivät olleet kovin hyviä, mutta kivaa oli silti!

Peuramaalle oli eilen eksynyt muutama muukin golfari, parkkipaikka oli melko täynnä vuodenajan huomioiden ja sen että vain Porkkala ja Pikku-Peura olivat auki. Onneksi siellä on kuitenkin muistettu Ford-kuskeja ja varattu omat paikat! Voi sitten Teslat, Mersut ja Audit jättää ihan tavispaikoille :)


Caddiemaster oli paikalla ja saimme maksettua kierroksen sisälle, ettei tarvinnut käteisellä postilaatikkoon jättää maksuja. Nyt keväällä heillä on tarjous par3-kentälle, päivämaksu aikuisilta 20€ ja junioreilta 10€.

Suurin osa ihmisistä oli ymmärrettävästi kiertämässä Porkkalaa, mutta rangella oli muutama ihminen ja Pikku-Peurallakin oli joku 5-6 ryhmää kiertämässä. Pikku-Peura toimi pallorännillä, vaikka sellaista ei siellä fyysisesti ollutkaan (?), eli jonotusperiaatteella.

Emme käyneet rangella lämmittelemässä, koska halusimme suoraan pelaamaan, myös aikataulun takia, mutta yllättävän hyvin lyönnit sujuivat silti.
Omalta osaltani kausi starttasi birdiellä! Vaikka olikin kyseessä lyhyt par3 väylä, niin tuo ehdottomasti lasketaan!
Sitten olikin aika palata todellisuuteen ja jo väylällä 4 sain yhden pallon lyötyä sinne koko kentän ainoaan ojaan/jokeen..
Avausten kanssa oli vaikeaa, sillä tuuli oli kova ja tuntui että aina puhalsi väärästä suunnasta. Muutenkin svingi on muuttunut jotenkin turhan väkinäiseksi ja rajoittuneeksi, ja suunnitelmissa onkin käydä parilla pro-tunnilla, jos vähän saisi vinkkejä sen parantamiseen.
Puttaaminen sen sijaan oli yllättävän hyvää!

Kelin mukainen varustautuminen oli tärkeää, sillä kenttä oli tuulinen ja vaikka lämpöasteita oli noin 6, niin melko kylmältä tuuli tuntui ajoittain. Kenttä oli muutamaa painautumaa lukuunottamatta yllättävän kuiva, mutta silti vedenkestävät kengät olivat suositeltavat.

Mukavaa oli huomata että muutama muukin lapsiperhe oli tullut par3 kentällä pienten aloittelevien golfareiden kanssa!
Kokonaisuudessaan fiilis oli kaikilla paikalla olleilla golfareilla hyvä ja kiva oli kuulla että muillakin oli hieman haasteita golfin aloittamisessa pitkän talven jälkeen :)


 Seuraavaa golf-päivää odotellessa...

- Janna -


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Golf: Aloittelijan opas, osa 2

Kenttätestissä Vuosaari Golf

Housut - hame - lippis? Golf ja vaatteet!